Cum scapi de mătreața din barbă?

Mătreața din barbă e relă. Deși nu toți bărboșii au probleme cu mătreața, e bine de știut ce se poate face pentru a evita această situație neplăcută. O rutină simplă poate scăpa barba de mătreață.

Pentru că o barbă necesită timp de creștere, e important ca unele obiceiuri să fie deprinse încă de la început. De exemplu, în primele săptămâni de creștere când pot exista unele mâncărimi, e bine să se înceapă un proces simplu de îngrijire zilnică. Iată așadar câteva sugestii la înemână pentru a scăpa de mătreață:

Peria, barbă și mătreața

Peria pentru barbă are un rol important încă din primele săptămâni de creștere. O perie este utilă pentru a evita firele încâlcite, dar poate fi și o suluție rapidă împotriva mătreții. Peria poate ajuta la exfolierea pielii și la îndepărtarea mătreții din barbă fiind cam singura soluție în acest sens.

Folosirea unui șampon

Folosirea șamponului în timpul spălării este obligatorie. O barbă îngrijită se observă imediat, de aceea e important să folosim un șampon pentru barbă sau un șampon cu keratină ce poate proteja firele de păr și poate reduce efectele mătreții.

Hidratarea cu un ulei dedicat

În general, firele de păr din barbă sunt mai groase față de cele de pe cap. Asta înseamnă că pielea poate avea mai multe iritații și o predispoziție pentru mătreață. Un ulei pentru barbă are un rol de hidratare a firelor de păr. Uleiurile esențiale din uleiul pentru barbă au un rol benefic pentru aspectul firelor de păr pe termen lung.