Cum recunoști un bărbier bun?

Un bărbier bun nu se găsește ușor. Pentru că vechile barbershop-uri au început să reapară și în România, am putea să-i confundăm pe noii frizeri cu vechiI frizeri, ce tundeau 5-7 persoane pe oră.

Un bărbier bun e ocupat dar atent

Deși sunt mulți bărbieri ocupați asta nu înseamnă că sunt și cei mai buni. Pentru a fi cu adevărat buni aceștia trebuie să fie și dedicați fiecăruia după nevoile lui. Un bărbier bun îți va face unele recomandări în funcție de forma feței atât pentru frizură cât și pentru barbă.

Un bărbier bun participă la specializări

Putem vedea în unele barbershop-uri diverse diplome sau acreditări pentru bărbierii disponibili. Acest lucru poate doar să ne bucure. Deși aceste diplome se obțin cu multă muncă, ele pot duce la perfecționarea rezultatelor în timp, iar cineva cu cerințe exacte va aprecia întotdeauna un bărbier priceput.

Un bărbier bun formează o comunitate

Unul din marile atuuri ale vechilor barbershop-uri era capacitatea de a forma comunități dedicate bărbaților. Acest spirit a dispărut în România dar a început să reapară în ultimii ani odată cu relansarea produselor pentru bărbați.

Un bărbier bun va începe întotdeauna el conversația. Un bărbier bun știe să facă și o cafea astfel încât să-ți facă timpul de așteptare mai scurt. Chiar dacă tot mai mulți bărbieri sau frizeri lucrează cu programări, acesta e un lucru bun, ce ar trebui să însemne că există o atenție sporită înspre calitate și nu înspre cantitate.

În final experiența unui barbershop trebuie să fie plăcută și să ducă la o revenire pentru o nouă frizură, bărbierit sau pentru un aranjat de barbă.