Cum îngrijim barba și pielea în timpul iernii?

Deși barba ne protejează de frigul de afară trebuie să știm că și barba are nevoie de îngrijire, mai ales în timpul iernii. Pielea feței este și ea afectată de temperaturile scăzute. Dacă uităm de îngrijire nu devenim mai bărbați. Să trecem în revistă câteva din cele mai populare sfaturi de îngrijire pentru sezonul rece:

Spălare regulată

Este recomandat să ne spălăm pe față de două ori pe zi, dimineața și seara. Spre deosebire de lunile calde când putem folosi o gama largă de produse, în sezonul rece trebuie să căutăm produse ce nu sunt atât de dure cu pielea și barba. Soluțiile naturale sunt cele recomandate în acest caz pentru că nu elimină uleiurile naturale ale pielii și bărbii.

fedora-699315_1280

Hidratarea este necesară

Hidratarea pielii este cu adevărat necesară în timpul iernii. Un hidratant pentru bărbați este soluția mereu la îndemână chiar și pentru bărboși.

Temperatura apei

Mulți bărbați preferă să se spele cu apă rece pentru a alunga cât mai repede somnolența. Alții preferă apa fierbinte pentru un plus de relaxare. Ambele sunt greșite și for uscat atât pielea cât și barba. Spălatul trebuie făcut cu apă călduță pentru a nu deshidrata pielea și pentru a pregăti barbă pentru aplicarea balsamului.

Vremea rece afectează barba

Temperaturile scăzute pot cauza aspectul uscat și dezordonat al bărbii. Dacă vrem o barbă îngrijită trebuie să folosim un ulei pentru barbă pentru a crea o barieră între foliculii de păr și vremea rece și uscată de afară.

expocosmetica-1312191_1280

Barba trebuie tunsă

Chiar dacă vrem o barbă lungă asta nu înseamnă că ea nu trebuie tunsă regulat. Firele pot crește în toate direcțiile și cea mai bună recomandare este să mergem la un barber din când în când. De asemenea putem folosi un pieptene sau o perie pentru a împiedica încâlcirea firelor.

Adevărul e că bărbații nu prea au chef de îngrijire dar toate aceste sfaturi se pot aplica în maximum 5 minute în fiecare zi.