Ce facem cu barba creață?

O barbă creață poate să fie grozavă. Barba poate să fie deasă și puternică așa cum și-o doresc mulți bărbați. Dar de multe ori, barba creață vine cu dezavantajele ei. În cele mai multe cazuri, ea se întreține mai greu. În mare parte, ea își păstrează aspectul natural, dar sunt anumiți pași care pot ajuta la întreținerea ei.

Spălare

Ca să devină maleabilă, barba trebuie să fie spălată. De aceea, se poate utiliza un șampon pentru barbă de câteva ori pe săptămână. În celelalte zile, barba se poate spăla doar cu apă. Pentru că barba curată și spălată e mai maleabilă, acest prim pas e recomandat în special celor cu fire crețe.

Pieptănat și periat

Următorul pas presupune pieptănatul sau periatul în fiecare zi. Pentru o barbă îngrijită, se recomandă o perie sau un pieptene pentru folosirea zilnică și prevenirea firelor crețe și încâlcite.

Hidratare

Barba creață și hidratarea merg mână în mână. Pe lângă evitarea produselor ce deshidratează barba precum unele șampoane, barba se poate hidrata și cu ajutorul unui ulei pentru barbă.

Stilizare

Odată ce barba e curată și hidratată, ea devine mai ușor de stilizat. Pentru cele mai bune rezultate, se poate folosi un uscător de păr și o perie imediat după spălare. Uscătorul se setează pe o temperatură mai scăzută și se folosește împreună cu o perie pentru a îndrepta firele din barbă. Pentru o barbă sănătoasă, uscătorul se ține la distanță. La final, se poate aplica un balsam pentru barbă pentru a menține stilizarea cât mai mult timp. Pentru o îngrijire completă, se recomandă un tuns de barbă o data la câteva săptămâni.