Top 10 cele mai bune aparate de ras electrice

cele mai bune aparate de ras electrice

Philips One Blade și Philips AquaTouch sunt cele mai bune aparate de ras electrice. Philips Shaver Series 500 și Rowenta Forever Sharp sunt și ele populare pentru bărbieritul ud și uscat.

Toți bărbații au folost un aparat de ras electric. Dar de multe ori, experiența bărbieritului s-a dovedit nereușită. Smulsul firelor de păr este una din marile probleme după cum am discutat cu voi până acum. Dar aparatele de ras electrice nu trebuie să fie nereușite. Câteva excepții pot să ofere un bărbierit excelent atât acasă cât și în vacanță.

Cele mai bune aparate de ras electric cu plusuri si minusuri

Următoarele aparate de ras sunt printre cele mai populare și se bucură de recenzii positive in mare parte. Deși există sute de aparate de bărbierit electrice, nu le putem compara pe toate. Prin urmare, să ne concentrăm doar pe cele mai bune.

 1. Philips OneBlade

Probabil aparatul de ras cu cele mai multe reclame în acest moment, Philips OneBlade e foarte versatil. Acum că aparatul a ajuns și în România, putem trage primele concluzii după luni de utilizare.  Deși este mai scump ca un aparat de ras clasis, lama aparatului OneBlade se înlocuiește doar la câteve luni.

Pentru mulți bărbați, mare problema a acestor aparate este lama pentru că nu știu când să o schimbe. Bucăți de piele și par rămân în lamă peste timp și duc la iritații în timpul bărbieritului. OneBlade rezolvă problema cu un sistem simplu de atenționare. Practic, utilizatorul știe când este momentul să schimbe lama.

Cam cât ține o lamă OneBlade?

Din primele impresii, o lama OneBlade ține cam 4 luni.

Chair dacă e mai sump ca alte aparte ca investiție inițială, lama cu durată de viață lungă face aparatul mult mai rentabil.

Alte beneficii ale apartului includ mânerul îngust și practic. Spre deosebire de alte aparate, OneBlade poate rade barba în orice direcție fără să taie pielea. Probabil de aceea l-au făcut cu un mâner relativ îngust.

Fanii bărbieritului traditional mai spun că OneBlade permite mișcări similare cu ale unui aparat de ras clasic. Deci cei care vin de la un sistem cu lame și spumă nu o să aibă probleme mari în mânuire.

OK, firele nu sunt cele mai scurte. Dar după bărbierit, pielea arată îngrijită ca și cum ar fi fost proaspăt rasă.

Pe lângă ras, lama versatilă de la OneBlade poate și tunde barba. Philips are o sumedenie de accesorii pentru OneBlade. Mărimile standard ale lamei de tuns includ 1mm, 3mm și 5mm. Deci nu e doar un aparat pentru ras.

Un alt mare avantaj îl reprezintă rezistența la apă. După câteve mișcări, lama se poate clăti sub robinet ceea ce nu poate decât să reduce impuritățile pe cât posibil.

Pretabil pentru bărbierit umed și uscat, aparatul e izolat bine și nu are probleme cu infiltrațiile de apă. În plus, aparatul merge și pe baterii. Cei plecați prin vacanțe vor fi cei mai interesați de baterie și fiind una de la Philips, nu e rea deloc.

Prin străinătate, lamele de ras pot fi trimise automat către client la un interval de timp ca la 6 luni. La noi, bărbații trebuie să comande lamele de rezervă pentru OneTouch online, dar  tot nu e rău pentru ca lamele se schimbă relativ rar.

Plusuri

 • Aparat mic, ușor de manevrat
 • Bateria ține cam 45 de minute
 • Merge pentru bărbierit umed și uscat
 • Se curăță sub jetul de apă

Minusuri

 • Nu vine cu o perie pentru curățat lama

 

 1. Philips AquaTouch AT750

Pentru cei ce vor firele rase și mai scurt, AquaTouch AT750 poate să fie aparatul de ras electric potrivit. Vine cu un sistem cu două lame. Prima lamă ridică firele de păr pentru ca a doua lamă să le taie mai aproape de piele.

Potrivit pentru bărbieritul umed și uscat, aparatul merge cu și fără spumă de ras. Designul apartului e puțin mai versatil față de AquaTouch 620 care e mai mare. Dar față de OneBlade, AquaTouch AT750 vine cu o technologie mai veche. Deși aparatul are un mecanism mai vechi, bărbieritul și curățatul apartului îl recomandă și astăzi.

Toate lamele circulare are aparatului se pot demonta pentru o curățare bună sau pentru înlocuire. Dar curățarea aparatului începe încă din timpul bărbieritului când se clătește sub apă.

Designul QucikRinse al aparatului face ca apa să treacă rapid de lame fără să incomodeze bărbieritul. În plus protejeaza interiorul aparatului de apă.

La fel ca aparatul precedent, AT 750 vine cu o baterie peste medie. Cei de la Philips spun că ține cam 8 ore. Asta însemană că aparatul se reîncarcă doar o data pe lună în medie.

Aparatul merge pentru cei care se bărbieresc repede, în general dimineața înainte de muncă. Dar tot mai mulți tineri îl folosesc pentru că e practic și versatil.

O altă parte bună a aparatului este că nu agață firele. Din moment ce e rapid, e totuși un mare plus. Dar în același timp, aparatul dă cele mai bune rezultate cu bărbieritul uscat. Barbații ce vor să-l folosească cu un gel de ras sau cu o spumă de ras trebuie să-l clătească des. Altfel se infundă repejor.

Alte dezavantage ar mai fi iritațiile în zona gâtului mai ales pe bărbieritul umed pe grabă. Deși se descurcă bine în zonele cu fire dese, mai sunt bărbați care spun că se irită cu el.

În comparație cu o lamă clasică, nu taie firele chiar atât de aprope de piele. Chiar a fost comparat cu firele crescute la 10 ore după bărbieritul cu o lama clasică.

Totuși, cei ce se bărbieresc des sunt probabil cei care apreciază aparatul cel mai mult. Un bărbierit la 2-3 zile este ideal pentru acest aparat. Chiar folost de câteva ori pe săptămână, vine cu o baterie foarte bună ce ține aproape o lună.

Plusuri

 • Foarte rapid la bărbieritul uscat
 • Taie foarte bine fără fire smulse
 • Se curăță cu apă
 • Vine cu una din cele mai bune baterii de la Philips

Minusuri

 • Nu merge în timp ce se încarcă

 

 1. Philips Shaver Series 500

Shaver Series 500 e făcut pentru față, cap și păr. Destul de versatil, Shaver Series 500 nu vine cu o geantă de voiaj, la fel ca AT 750. Printre acessorii, include o unealtă pentru perciuni și o periuță pentru curățare.

La prima folosire, aparatul impresionează cu designul ergonomic. Nu mai vine cu aceeași construcție dreaptă și se ține în mână mult mai ușor.

Aparatul de ras nu doar că vine cu un aspect modern, dar e și eficient. Inițial, ridică firele de păr și le taie mai apoi aproape de piele.

Deși e o generație mai nouă, aparatul nu ține încărcat chiar așa mult. După aproximativ o oră se descarcă. Dar tot ține încarcat cam 1-2 săptămâni.

Plusuri

 • Se folosește pentru bărbieritul uscat și umed
 • Vine cu un accesoriu pentur perciuni
 • Lasă piele fină fără iritații

Minusuri

 • Lamele se tocesc mai repede față de alte aparate

 

 1. Aparat de ras Braun Series 9 9290CC

Braun Series 9 este unul din cele mai bune aparate de ras electrice din acest moment. Vine cu elemente de titan dar și cu alte tehnologii care îl fac un produs premium.

În pachet bărbații găsesc mai multe accesorii și chiar o soluție pentru curățarea bacteriilor. Mai ales in perioada aceasta, se pune mare accent pe o viață mai sănătoasa fără bacteri și viruși. Evident, soluția de curățare trebuie comandată din nou înainte să se termine.

Dar de departe, cel mai bun accesoriu pentru curățare și eliminarea bacteriilor este baza sa de încărcare. Aparatul se lasă la încărcat și la curățat în același accesoriu. Evident, vine și cu o husă. Cârcotașii ar spune că totuși, nu e o husă de piele față de alte aparate.

Să revenim la aparat. Cu un aspect de lux, aparatul arată și se simte ca fiind un produs de top. Cu un design ergonomic, e și foarte ușor de ținut în mână.

Partea cu lamele se pune întotdeauna în jos direct in baza de încărcare pentru eliminarea bacteriilor. Odată încărcat, aparatul se poate folosi cu încredere deoarece vine și cu posibilitatea schimbării lamelor în timp.

Spre deosebire de Braun Series 7, aparatul se simte diferit. E și puțin mai greu și de aceea poate dura câteva zile până când utilizatorul se simte comfortabil cu el în mână.

Pentru că oferă un bărbierit foarte bun, aparatul e considerat de mulți ca fiind cel mai bun. Dar e pe locul 4 doar din cauza prețului piperat. La acest preț se mai adaugă prețul cartușelor pentru curățare. Dar bărbații care trebuie să să bărbierească des pentru a arăta impecabil nu vor găsi ceva similar la un preț mult mai mic.

Aparatul arată ca fiind de metal dar vine cu o construcție de plastic. Chiar și așa, nu există păreri conform cărora se se fi stricat după câteva săptămâni precum alte aparate de la branduri cunoscute. Fiind  fabircat în Germania, probabil trece printr-un proces de triere mai complex.

Bateria este una de foarte bună calitate. În timp ce alte aparate de ras se încarcă peste noapte, Series 9 se încarcă într-o oră.

Plusuri

 • Făcut cu un înveliș de titan
 • Conține 5 elemente de ras pentru fire diferite
 • Se folosește cam 50 de minute cu o singură încărcare

Minusuri

 • Nu e cel mai ieftin aparat de ras electric

 

 1. Remingon Flex & Pivot PF7500

Acest aparat de ras se găsește acum la un preț foarte atractiv. Are potential ca un aparat de ras foarte bun ca alternativă la cele de la Philips sau Braun.

Se deosebește de alte aparate cu un trimmer ce taie firele mai lungi. Așadar, se poate folosi și pe o barbă crescută de câteva zile.

Aparatul e bazat pe o baterie bună. Producătorul și top-man.ro recomandă o încărcare de 24 de ore înainte de prima utilizare. Mai apoi, se încarcă doar pentru 2 ore și ține încărcat o oră. Spre deosebire de alte aparate, nu vine un indicator de încărcare. Varianta 8500 vine pe partea din față, are un indicator luminos care arată statusul de încărcare și previne situațiile când bacteria e descarcată înainte de finalizarea bărbieritului.

Lamele pe aparatul de ras sunt de o calitate bună. În medie, se schimbă doar la 6 luni. În acest timp, aparatul trebuie curățat faorte bine cu apă caldă.

Bazat pe lame oscilante, PF7500 vine și cu o construcție flexibilă. Flex And Pivot este technologia ce îi permite să se adapteze conturului feței. În același timp, le permite și celor ce nu au mai folost un asemenea aparat să rada barba cu precizie, mai aproape de piele.

Bărbieritul se face cu mișcări scurte și circulare. Pentru că se descurcă foarte bine cu firele de păr mai lungi, aparatul se poate folosi mai rar dar procesul durează cu câteva minute în plus.

Cum nici un aparat nu este perfect, PFT5000 are slăbiciunile lui. Una din cele mai mari probleme vine cu trimmerul pentru perciuni. Mic și poziționat ciudat, nu poate fi de mare ajutor pentru conturul perciunilor. În plus, se poate folosi doar întro singură direcție deoarece se închide automat cand rade  de jos în sus. Deși se pretează doar pentru bărbieritul uscat, aparatul taie foarte bine.

Plusuri

 • Taie firele mai lungi
 • Bun pentru bărbieritul uscat
 • Capul flexibil urmărește conturul feței

Minusuri

 • Gălăgios

 

 1. Remington HyperFlex Verso XR1390

HyperFlex Verso e un apart ceva mai versatil și vine cu un indictor de baterie. Se folosește pentru bărbieritul uscat și umed iar construcția ergonomică îl recomandă pentru începători.

Verso vine cu un indicator LED pentru baterie. Dacă mulți cred ca arată procentul bateriei rămase, ca la telefon, nu este cazul aici. Remington arată minutele de baterie rămase. Dacă un bărbierit aproximativ durezaă 5-6 minute, utilizatorii pot estima timpul rămas mult mai bine cu afișajul minutelor.

Punctul forte al aparatului, conform producătorului, este capul flexibil ce urmărește conturul feței. Cele capete rotative se adapteză ușor. Spre deosebire de aparatele mai mici cu două capete rotative, aparatul este destul de efficient și mai rapid.

Verso vine cu și cu un design ergonomic. Din păcate, termenul ergonomic e folosit the multe branduri ca o simplă mișcare de marketing iar mânerul aparatului Verso chiar este gâmdit pentru așa ceva. Aparatul se poate apăsa ușor cu arătătorul pe partea de sus, în spate, pentru on bărbierit mai ușor.

Făcut pentru bărbieritul uscat și umed, se descurcă în orice condiții mai puțin cu gelurile de ras. Pentru că un gel de ras este mai dens ca o spumă de ras, nu este exclus să smulgă câte un fir de păr dacă este folosit pe grabă. Pentru cele mai bune rezultate, utilizatoirii aparatului recomandă bărbieritul uscat.

Aparatul nu vine cu prea multe accesorii în pachet. O husă, un stand de încărcare și un capac de protecție sunt accesoriile aparatului. Îi lipsește o perie mica pentru o curățare mai bună.

Aparatul mai vine și cu un trimmer pentru perciuni. Trimmerul este folositor dar este poziționat eronat, ca pe marjoritatea aparatelor de ras. Deoarece este poziționat prea jos, obstrucționează vizibilitate cand se conturează perciunii. În caz de urgență, trimmerul poate fi folosit dar nu dă rezultate prea bune pentru că se folosește doar de sus în jos când vizibilitatea nu e cea mai bună.

După radere, aparatul se clătește sub jetul de apă. Se lasă la uscat într-un loc ferit de umezeală și bacterii, deci nu în baie.

Dar problema cea mai mare a aparatului e că nu se descurcă prea bine cu barba crescută de câteva zile. După două zile, firele crescute sunt smusle. De aceea cei mau mulți utilizatori folosesc aparatul mai des, cel mult la 2 zile.

Plusuri

 • Foarte ușor
 • Bateria ține 60 de minute
 • Pielea se obișnuiește cu aparatul în câteva zile

Minusuri

 • Nu are cel mai puternic motor

 

 1. Forever Sharp Rowenta TN6030F4

Concurent direct pentru Philips OneBlade, Rowenta Forever Sharp este foarte versatile. Tunde, retușează și rade eficient. Bazat pe baterii, aparatul se încarcă repede.

Dar cel mai mare avantaj este chiar dimensiunea redusă a aparatului. Îi permite să tundă repede și de aceea este recomandat pentru oricine, mai ales pentru cei ce se bărbieresce întaine de a pleca săre muncă.

Lamele aparatului sunt făcute din inox și în teorie nu se înlocuiesc. În realitate, lamale se autoascuțesc și permit rezultate bune chiar după câteva luni de utilizare.

Aparatul vine cu câțiva piepteni în plus față de OneBlade. Cei care vor să tundă barba pot alege din pipeptenii de 1mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm și 6mm. Pentru că are o baterie foarte bună, poate tunde barba regulat pentru un aspect mai înrijit.

Dacă este utilizat de 3 ori pe săptămână a câte 5 minute, bateria aparatului rezistă până la 2 luni. Dar majoritatea bărbaților se bărbieresc mai mult și mai des cu un asemenea aparat pentru a evita firele smulse. Așadar, bateria ține în mod realist cam 5-6 săptămâni. Chiar și așa, este una din cele mai bune baterii văzute pe aparatele de ras electrice.

Un alt avantaj major al acestui design este conturul lamei. În loc să folosească un trimmer dubios, bărbații pot folosi lama pentru un contur precis fără a avea vizibilitatea obstrucționată cum se întâmplă cu alte aparate.

Lama dublă ascuțită și bateria foarte bună fac aparatul un lider de la Rowenta. Bateria vine cu încărcare rapidă. 4 minute de încărcare permit un bărbierit complet. Dar cel mai mare avantaj al aparatului este că nu taie pielea. Indiferent de unghiul de radere, lama aparatului taie firele și nu cipește piele. Pentru că se curăță foarte ușor, aparatul nu produce iritații ale pielii.

Dar lama are și limitele ei. Spre deosebire de bărbieritul clasic, nu taie firele aproape de piele. Chiar producătorul spune că firele rămase au o lungime de 0.3mm. De aceea, aparatul de ras se recomandă celor ce se bărbieresc desc la un interval de 1-2 zile.

Plusuri

 • Compact
 • Foarte ușor de utilizat
 • Se folosește pe barbă sau corp

Minusuri

 • Nu taie firele la fel de scurt ca un aparat cu sită

 

 1. Aparat de ras Panasonic ES-LT6N-S803

Panasonic ES LT6N se folosește pentru bărbieritul usact și umed. Folosește un sistem de lame ce taie la 30 de grade. Unghiul de tăiere este considerat cel mai bun pentru bărbierit.  Folosit pe pielea uscată sau udă, ridică firele de păr și le taie cu precizie. Cu un cap rotativ, se descurcă bine be gât și pe față.

Ca multe aparate de ras, este prezentat în reclame cu spume de ras. Dar aparatul electric poate să radă cel mai bune doar cu spumele de ras cu o consistență scăzută. Spumele de ras din comerț fac o spumă abundentă ce nu permit un bărbierit potrivit.

Sistemul cu 3 lame se numără printre calitățile aparatului. Aceste lame sunt eficiente pentru bărbieritul firelor mai lungi. În principiu, nu este un aparat pentru cei ce se bărbieresc în fiecare zi. Bărații care se bărbieresc de 3 ori pe săptămână sunt utilizatorii perfecți.

Pentru că are un preț ridicat, nu este cea mai bună investiție pentru cei care pot să se bărbierească zilnic cu orice alt aparat pentru că majoritatea se descurcă bine cu fire foarte scurte.

O tehnolgie interesantă a aparatului urmărește densitatea firelor cu un senzor. În zonele cu fire dense, aparatul taie mai des cu o putere mai mare. Foliile exterioare nu opresc senzorul. Deși este una din cele mai scumpe tehnologii din aparat, nu mulți o înteleg și nu mulți au nevoie de ea. Cei cu barba rară pot alege un alt aparat la un preț mai mic.

Dar este un aparat care se poate achiziționa pentru un bărbierit apropiat celui clasic. Diferența de preț se vede și în rezultatul final. Vine cu o baterie OK, chair dacă nu e cea mai bună. În medie, bateria durează cam 10 sesiuni de bărbierit.

Unul din avantajele acestui aparat este sistemul de înlocuire a lamelor care nu se vând în România. De aceea, top-man.ro recomandă plasarea unei comenzi pentru o lama cu 1-2 luni intainte de a o înlocui la unul din comercianți ce lucrează cu importatorii. La 5 luni, ar trebui plasată o comandă pentru lamele de schimb. Între timp, așteptăm ca lamele să fie disponibile și în țară.

Deoarece aparatul de ras taie firele de păr aproape de piele, merită încercat împreună cu o spumă de ras sau cu un gel de ras. Dar e important de știut că senzorul pentru depistarea densității firelor de păr nu poate funcționa pe spuma de ras.

Cu un cap flexibil, aparatul se ține foarte ușor și urmărește conturul feței. Acum câțiva ani, aparatele de acest tip erau grele și mari. În sfârșit a ajuns și Panasonic la mărimi reduse cu motoare mai puternice.

Fabricat în Japonia, e mai scump față de result aparatelor de ras din clasa sa, nu este cea mai inspirată primă achiziție. Dar cei ce vor ceva mai bun ca un aparat de 100 de lei pot să îl încerce mai ales că vine cu o garație de top Banii Înapoi la unul din marii comercianți.

Plusuri

 • Rezultate comparable cu ale bărbieritului clasic
 • 13000 de rotații
 • Include un indicator LED de încărcare a bateriei

Minusuri

 • Lamele de

 

 1. Philips Shaver Series 9000

Un alt aparat de top este Shaver Series 9000. În cele mai multe opinii, aparatul este comparat cu un aparat de ras clasic. Rezultatele bărbieritului sunt clar pentru pretențioși.

Philips S 9000 vine cu 3 viteze. Oferă un bărbierit bun chiar și pentru firele dese. Dacă Panasonic ES-LT6N face ajustările de viteză automat ele sunt manual în cazul S 9000. Avantajul aparatului Philips e că aceste ajustări manuale se fac și pe pielea umedă, ceea ce nu ar fi fost posibil cu un sensor automat precum cel de la Philips.

Deși arată extraordinar prima dată, amprentele se lipesc de aparat și par că nu mai pleacă după prima utilizare. Mai mulți producători au problema asta și se pare că generațiile 2021 vor schimba ceva la carcase.

S 9000 vine cu un cap flexibil cu 3 lame circulare, folosite de prin anii 90 pentru că funcționează bine. Aparatul de ras se curăță foarte repede pentru că se demontează elegant.

Dar de departe, cel mai mare avantaj tehnologic al aparatul de ras este încărcarea wireless. Practic, aici se explică și prețul piperat. Bărbații cu telefoane ce suportă încărcarea wireless a dispozitivelor QI pot încărca aparatul de ras electric direct. Cei care au o veioză cu încărcare wireless pot folosi aparatul destul de ușor de asemenea.

Tehnologia de încărcare wireless este cu adevărat folositoare în timpul călătoriilor. Bărbații își pot rade barba în baie la aeroport sau la hotel în vacanță fără prea mari bătăi de cap.

Un alt avantaj tehnologic al aparatului vine cu sistemul aerisit de construcție a capului. Aparatul nu se încălzește după câteva secunde ca unul ieftin și de aceea nu produce iritații în zona gâtului.

Cât despre minusuri, aparatul e totuși scump.Un utilizator fără un telefon cu încărcare wireless nu poate să beneficieze de toate funcțiile aparatului. Dar cei ce-l folosesc momentan nu pot să se întoracă la un al aparat de ras electric mai als că Philips Series 900 face parte dintr-o serie deosebită ce rade barba cel mai aproape de piele dintre toate cele prezente azi pe piață.

Plusuri

 • Se încarcă fără fir, direct de la telefon
 • Suportă încărcare rapidă

Minusuri

 • Nu e cel mai ieftin Philips

 

 1. Aparat de ras Braun MobileShave M-90R

Aparatul de ras compact se recomandă celor ce se bărbieresc des. Dimensiunile reduse recomandă aparatul și pentru călătorii. În același timp, fiind unul din cele mai ieftine aparate, poate fi o soluție bună și pentru studenți. În mod oficial, merge pentru orice tip de barbă. În realitate, cei cu barba deasă găsesc aparatul ca fiind relative mic și de aceea bărbieritul poate dura puțin mai mult.

Destinat pentru radere cu o singură lama, aparatul se poate curăța sub apă. E ușor de recunoscut pentru că vine cu o protecție specială pentru a menține lama curată.

Cam toți bărbații care folosesc aparatul îl văd ca pe o bună primă achiziție pentru bărbierit. Făcut să reziste, aparatul are cele mai bune rezultate doar pe barba de 2 zile. De la 3 zile în sus, devine tot mai greu de manevrat și poate crea multiple iritații. Cei cu fire groase s-ar pute să aibă nevoie de un aparat mai puternic.

În continuare, poate să fie un aparat de ras foarte bune pentru varsta 17+. Bărbații maturi au deja fire mai groase și s-ar putea să aibă nevoie de un aparat mai puternic.

Plusuri

 • Foarte ieftin
 • Lavabil
 • Excelent pentru călătorii

Minusuri

 • Nu se recomandă celor cu barba deasă

Concluzii

Alegeraea unui aparat de ras electric e mai ușoară astăzi pentru că sunt suficiente modele cu lame oscilante sau cu lame rotative la diferite prețuri.

Cele mai multe astfel de aparate sunt produse de Philips, Panasonic, Braun, Remington, și Rowenta. Pentru un bărbierit fără iritații, se recomandă o curățare perfectă recomandată tuturor aparatelor de mai sus.