5 idei pentru prelungirea vieții lamelor de ras

Lamele pentru ras clasice rămân una din cele mai bune opțiuni pentru un bărbierit ca la carte. Acestea se înlocuiesc frecvent pentru cele mai bune rezultate. Dar pentru a evita situațiile în care sunt aruncate la coș prea des, putem să urmăm un ghid simplu pentru prelungirea numărului de utilizări:

1.     Clătirea lamei în timpul bărbieritului

De cele mai multe ori e necesar să clătim lama în timpul bărbieritului pentru cele mai bune rezultate dar și pentru a îndepărta impuritățile. Dacă folosiți rezervele clasice acestea trebuie clătite și mai des pentru a permite o mai bună alunecare și tăiere. Clătirea se face cu apă caldă atât pe partea cu lamele cât și pe partea din spate a lamelor.

2.     Uscarea lamelor după folosire

Deși de multe ori nu putem vedea cu ochiul liber ce se întâmplă cu o lamă după ce aceasta intră în contact cu apa, suprafața acesteia poate fi supusă oxidării. Este indicat să urmăm un proces minim de uscare a lamei cu ajutorul unui prosop curat, recomandat și de marii producători ai briciurilor clasice. Acest procedeu poate fi urmat de o clătire cu alcool, ce se evapără rapid împreună cu particulele de apă rămase pe lamă.

3.     Depozitarea într-un loc uscat

După ce lama a fost uscată cu prosopul și o soluție alcoolică aceasta trebuie depozitată într-un loc uscat. Mediul fără umezeală ferește lama de oxidare și de aceea mulți producători recomandă depozitarea lamelor într-un dulap sau o cutie ce poate proteja lama de umiditatea crescută din baie.

4.     Pregătirea pielii

Pregătirea pielii este unul din cele mai plăcute procese ale bărbieritului. Acest scurt procedeu poate să prelungească viața lamelor de ras. Puteți folosi un prosop fierbinte pentru deschiderea porilor și relaxarea firelor de păr. Un pămătuf poate de asemenea să aibă un rol pozitiv prin exfolierea naturală a pielii și ridicarea firelor de păr pentru bărbierit. Alte sfaturi pot include folosirea unei creme de ras de calitate sau a unui ulei pentru ras ce face ca lama să alunece mai ușor, cu mai puțină rezistență.

5.     Pauza de la bărbierit

Bărbieritul zilnic face parte din rutina bărbatului modern dar de multe ori pielea feței are nevoie de o pauză. Bărbații cu pielea sensibilă înțeleg cel mai bine cât de important e timpul de refacere pentru piele. Înainte de un nou bărbierit asigurați-vă că pielea nu e iritată și amânați procesul până când pielea nu mai vine cu roșeață sau mâncărimi.